Представяме интериорно решение на жилищен дом Cozy JT Collection.

Обратно на схващането, че тъмните цветове оптически намаляват пространството, а светлите го уголемяват, дизайнерът Юлиан Тахов решил да заложи на категоричното присъствие на венге, на наслагването на обеми в пространството и на деликатните контрасти. Известен с ултрамодерния си, тържествен и дори помпозен стил, в този дом той създава луксозни интимни пространства, изпипва детайла, както винаги и твори свят – реален и въображаем едновременно, но преди всичко там той намира уют и душевно спокойствие.

„Да се мине една крачка напред от реалността в бъдещето, да се заличат действителните граници на пространствата, да се изгуби ориентирът за това къде е напред и назад, нагоре и надолу, да се променят към по-добро хората, превръщайки света около тях в елегантно, дори луксозно място за живеене” е добре известното кредо на Юлиан Тахов. Естетът, за когото провокацията е начин на живот, защитава и в този интериор на къща внушението за безвремие, чувственост и нереалност.
Завладява усещането за еклектика, любим прийом на дизайнера, смесващ по виртуозен начин ренесансови фрески или декоративни елементи от Древна Елада със символи на рицарските времена, заемки от древни култури, от далечни и близки страни. В хипермодерното му интериорно решение, носещо емблемата Тахов, човешката цивилизация придобива своето умалено копие, което в същото време е мултиплицирано в огледала. Така се губи разликата между истинските и реалните пространства, човек се обърква къде са посоките, но парадоксално и се чувства удобно. Предизвикателството да смесваш фриволно стилове и ексцентризмът да демонстрираш пристрастия към отминали епохи не натоварват сетивата. Всичко живее в синхрон, защото се усеща като личен стил на твореца.

Причината е в създадения човешки свят – със съвременните текстили, демонстративните кожи по стените, зидания уют на камината и прецизно избраната декорация, сред която се набива на очи колекция от саби и рапири. Изискан вкус личи в качествената изработка на мебелите, в спокойната кафяво-бяла гама, която създава усещане за релакс на градския жител, изтормозен от забързан ритъм и стресираща амбициозност.
Една различна среда, естетизирана, малко нереална, прекрачваща спокойно времеви граници в търсене на елегантност и лукс, дори разкош.

Пренесете усещането за уют и във Вашите четити стени. Продуктите от серията Cozy JT ще намерите в продуктовия каталог на настоящия сайт.